top of page

CONCURS: TARA DIN SUFLET - PATRIA ROMANA

 

 

Institutul Cultural Român,  prin  Directia Românii din Afara Granitelor și Limba Română, și Parlamentul României - Camera Deputaţilor, Comisia pentru Comunităţile de Români din Afara Graniţelor Țării - organizează proiectul expoziţional „Ţara din suflet – Patria Română“, adresat copiilor românilor din diaspora.

 

Proiectul își propune să declanșeze în participanți o proiecție și mai puternică a sentimentului apartenenței la țara de origine și este conceput sub forma unui concurs de pictură și de desene.   

 

Perioada 15.09  - 3.10. 2014 este prevazută pentru conceperea lucrărilor de către tineri. Lucrările de grafică sau de pictură (creion, guaşe sau acuarele), în format A3 (hârtie de desen), realizate de copii și inspirate de titlul proiectului, trebuie predate la sediile ICR din străinătate sau la sediile Ambasadei României, până  la data de 3.10.2014. Lucrările vor avea trecut pe verso numele autorului, vârsta, oraşul și ţara de reședință. O comisie de specialitate va selecta, la Bucureşti, lucările care vor fi prezentate în expoziția: “Tara de suflet – Patria Romana”, deschisă la sediul Institutului Cultural Român, în perioada 28.10 – 4.11. 2014. Se vor acorda diplome de participare şi premii.

Concursul este deschis copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani.

 

bottom of page